Kurczak w panierce z dijon
 
Składniki
  • 500 g mięsa z piersi kurczaka, bez skóry
  • 50 g musztardy dijon
  • 50 g panko lub bułki tartej
  • 1 łyżka ostrej wędzonej papryki
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz
  • olej słonecznikowy
Przygotowanie
  1. Wymieszaj musztardę i z wędzoną papryką oraz szczyptą soli i pieprzu.
  2. Pierś z kurczaka pokrój na kawałki i posól. Obtocz je w musztardzie z papryką a następnie w panko.
  3. Rozgrzej patelnię, wlej olej słonecznikowy. Smaż kawałki kurczaka na rozgrzanym oleju (żeby nie wchłonęły za dużo tłuszczu), aż będą chrupiące. Osusz je na papierowym ręczniku.
  4. Poddawaj z ryżem i cząstkami limonki.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 5 Kalorie: 255 Białka: 20.1 Tłuszcze: 15.5 Cukry: 8.8 Wymienniki: 3.1 WW: 0.9 WBT: 2.2
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/kurczak-w-panierce-z-dijon/