Przesiej wszystkie mąki z tagatozą i proszkiem do pieczenia. Dodaj posiekane masło. Osobno wymieszaj jajka i miód. Dodaj mokre składniki do suchych i dokładnie wymieszaj, pod koniec dodaj orzechy. Z ciasta uformuj 2 wałki o średnicy 4 cm, oprósz je mąką.
Ułóż wałki na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160°C (bez termoobiegu).
Wyjmij podpieczone wałki, ostudź, pokrój w ukośne kromki. Posmaruj wierzch roztrzepanym jajkiem z odrobiną mleka i wstawić do piekarnika na 20 minut. Wyjmij, obróć i posmaruj jajkiem drugą stronę ciastek. Ponownie wstaw do piekarnika i podpiekaj aż się zrumienią.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 399 kcal Białka: 8.8 g Tłuszcze: 22.0 g Cukry: 41.5 g Wymienniki: 6.5 WW: 4.2 WBT: 2.3
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/bezglutenowe-cantucci-orzechowe/