Naleśniki kasztanowe
 
Składniki
  • 4 jajka
  • 200 g mąki orkiszowej typu 650
  • 100 g mąki z kasztanów jadalnych
  • 500 ml mleka ryżowego
  • szczypta soli
  • 150 ml wody
  • łyżka oleju (9 g)
Przygotowanie
  1. Obie mąki przesiać. Jajka umyć, dodać do mąki. Dodać mleko, wodę i sól. Zmiksować. Wymierzoną porcję oleju przelać do osobnego naczynia. Patelnię przed nałożeniem ciasta posmarować pędzelkiem namoczonym w naczyniu z oliwą. Smażyć z obu stron na średnio rozgrzanej patelni.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 179 kcal Białka: 6.0 g Tłuszcze: 4.4 g Cukry: 28.9 g Wymienniki: 3.5 WW: 2.9 WBT: 0.6
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/sniadaniowo/nalesniki-kasztanowe/