Ciasteczka bananowe [bezglutenowe]
 
Składniki
  • 260 g bananaów
  • 240 g mąki z orzechów laskowych
  • 50 g miodu
  • 50 g syropu z agawy
  • 1 lyżeczka cynamonu
Posypka
  • 15 g cukru demerara
  • ½ łyżeczki cynamonu
Przygotowanie
  1. Piekarnik nagrzej do 160°C.
  2. Banany rozgnieć na papkę widelcem. Dodaj do nich mąkę orzechową, miód, syrop z agawy i ½ łyżeczkę cnamonu i dokładnie wymieszaj.
  3. W osobnej miseczce wymieszaj cukier z cynamonem.
  4. Masę podziel na 16 części, uformuj kulki, przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i delikatnie spłaszcz dłonią.
  5. Posyp cukem zmieszanym z cynamonem.
  6. Piecz przez ok. 40 minut aż ciasteczką będą kruche w dotyku.Pozostaw do ostygnięcia na blaszcze.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 16 Kalorie: 432 kcal Białka: 7.6 g Tłuszcze: 30 g Cukry: 33 g Wymienniki: 6.3 WW: 3.3 WBT: 3.0
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/ciasteczka-bananowe/