Płat pstrąga w panierce
 
Składniki
  • filet pstrąga (płat bez skóry) - 500 g
  • jajko - 1 sztuka
  • bułka tarta - 45 g
  • olej do smażenia - 3 łyżki
Przygotowanie
  1. Z płata pstrąga wyciągamy ości, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano. Waga podana tutaj z uwagi na prostotę przepisu nie ma istotnego znaczenia w końcowym przeliczaniu wymienników jeżeli oczywiście zachowamy umiar w panierce i tłuszczu.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 234 kcal Białka: 19.1 g Tłuszcze: 14.9 g Cukry: 6.1 g Wymienniki: 2.7 WW: 0.6 WBT: 2.1
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/plat-pstraga-w-panierce/