Smoothie jaglane z bananem i mango
 
Składniki
  • 200 g kaszy jaglanej ugotowanej
  • 400 g mleka kokosowego
  • 220 g mango
  • 100 g banana
  • 25 g daktyli (waga bez pestek)
  • młody jęczmień
Przygotowanie
  1. Mango obieramy i wycinamy miąższ. Daktyle tniemy na mniejsze kawałki. Banana obieramy ze skórki i tniemy w plasterki. Wszystkie składniki dodajemy do naczynia i miksujemy na gładką masę koktajlową.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 4 Kalorie: 72 kcal Białka: 1.6 g Tłuszcze: 1.4 g Cukry: 13.3 g Wymienniki: 1.5 WW: 1.3 WBT: 0.2
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/sniadaniowo/smoothie-jaglane-z-bananem-i-mango/