Na małym ogniu podsmażyć na oliwie drobno pokrojoną cebulę, aż stanie się szklista i słodka. Doprawić mięso mielonym kminem, utartymi nasionami kolendry, solą i pieprzem. Dodać podsmażoną cebulę, musztardę, parmezanu jajko, 30 g bułki tartej i wymieszać składniki.
Kawałek pergaminu posypać pozostałą bułką tartą, położyć na niej uformowane burgery i schłodzić przez godzinę w lodówce, żeby były zwarte. Smażyć burgery z obu stron na oleju.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 219 kcal Białka: 18.5 g Tłuszcze: 13.4 g Cukry: 6.1 g Wymienniki: 2.5 WW: 0.6 WBT: 1.9
Recipe by 3mamcukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/burger-wolowy/