1 płaska łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
Przygotowanie
Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut. Odcedź na sicie i przestudź.
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i krótko zmiksuj, do uzyskania gładkiej masy.
Napełnij ciastem muffinkowe foremki niemal do brzegu. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 20-22 minuty (do suchego patyczka). Wyjmij muffinki z piekarnika, odstaw na 5 minut, a następnie wyciągnij z foremek.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 8 Kalorie: 305 kcal Białka: 5.7 g Tłuszcze: 15.5 g Cukry: 35.8 g Wymienniki: 5.2 WW: 3.6 WBT: 1.6
Recipe by 3mamcukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/muffinki-bananowo-daktylowe/