Makaron z pesto pietruszkowym
 
Składniki
  • 130 g suchego makaronu orkiszowego spagetti (można zastąpić innym)
  • 10 g natki pietruszki
  • 25 g pestek dynii
  • 10 g sera koziego twardego typu parmezan
  • 5 łyżek (45 g) oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • ⅓ ząbka czosnku
  • sól, pieprz
Przygotowanie
  1. Pestki dynii zrumienić na patelnii, ostudzić. Zmiksować z pozostałymi składnikami. Ugotować makaron, odcedzić. Wymieszać z pesto i wyłożyć na talerze.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 234 kcal Białka: 5.9 g Tłuszcze: 13.8 g Cukry: 21.7 g Wymienniki: 3.6 WW: 2.1 WBT: 1.5
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/makaron-z-pesto-pietruszkowym/