Kisiel truskawkowy bezglutenowy
 
Składniki
  • 1 opakowanie kisielu truskawkowego bezglutenowego
  • 40 g cukru
  • 500 ml wody
Przygotowanie
  1. Z 0,5 litra zimnej wody odlej ½ szklanki, wsyp zawartość opakowania i dobrze wymieszaj. Do reszty wody dodaj cukier i zagotuj. Do gotującej się wody wlej rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotuj jeszcze przez chwilę. Do uprzednio wypłukanych w zimnej wodzie 4 salaterek wlej gotowy kisiel i pozostaw do stężenia.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 4 Kalorie: 60 kcal Białka: 0.0 g Tłuszcze: 0.0 g Cukry: 15.1 g Wymienniki: 1.5 WW: 1.5 WBT: 0.0
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/kisiel/