Racuchy jaglane z mango
 
Składniki
  • 150 g mango
  • 150 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 45 g skrobii ziemniaczanej
  • 14 g mąki orkiszowej
  • 1 jajko
  • 18 g klarowanego masła do smażenia
  • szczypta kardamonu zielonego
Przygotowanie
  1. Kaszę miksujemy z jajkiem, mango, dodajemy kardamon i mąkę. Jeżeli jest taka potrzeba, możemy dodać odrobinę wody. Ciasto powinno mieć konsystencję dość gęstej śmietany, ale stosunkowo łatwo spływającej z łyżki na patelnię. Smażymy na maśle klarowanym. Mniam.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 188 kcal Białka: 3.8 g Tłuszcze: 7.0 g Cukry: 27.7 g Wymienniki: 3.5 WW: 2.7 WBT: 0.8
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/sniadaniowo/racuchy-jaglane-z-mango/