Tost z awokado i jajkiem na miękko
 
Składniki
  • 2 kromki chleba tostowego
  • ½ awokado
  • 1 jajko
  • nasiona białego chia
  • nasiona sezamu
  • nasiona kuminu
  • sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
  1. Jajko włóż do wrzącej wody i gotuj przez 6-7 minut. Tost opiecz w tosterze. Nałóż na niego rozgniecione awokado i połowę jajka. Nasiona chia, sezamu, kuminu, sól i pieprz wymieszaj w miseczce. Posyp awokado. Możesz dodać listki mięty i skórkę z limonki.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 179 kcal Białka: 7.0 g Tłuszcze: 10.8 g Cukry: 13.6 g Wymienniki: 2.6 WW: 1.4 WBT: 1.2
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/sniadaniowo/tost-z-awokado-i-jajkiem-na-miekko/