Tost z wędzonym pstrągiem i jajecznicą z mascarpone
 
Składniki
  • 3 kromki chleba tostowego
  • 2 jajka
  • 90 g mascarpone
  • 60 g wędzonego pstrąga
  • 10 g masła
  • sól i świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
  1. Włóż do miski jajka, mascarpone, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Rozpuść masło na rozgrzanej patelni. Wlej przygotowane składniki i smaż, nie mieszając, przez ok. 30 sekund lub gdy zacznie gęstnieć. Używając drewnianej łyżki, delikatnie mieszaj jajka aż będą usmażone. Połóż ciepłą jeszcze jajecznicę na podpieczony tost. Nałóż na nią wędzonego pstrąga, udekoruj ziołami i dopraw solą i pieprzem.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 3 tosty Kalorie: 248 kcal Białka: 10.8 g Tłuszcze: 18.3 g Cukry: 10.2 g Wymienniki: 3.1 WW: 1.1 WBT: 2.0
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/sniadaniowo/tost-z-wedzonym-pstragiem-i-jajecznica-z-mascarpone/