Rozgrzej piekarnik do 180ºC (160ºC z termoobiegiem). Lekko natłuść i wyłóż papierem keksówkę o pojemności 900 ml.
Na małą patelnię wsyp nasiona czarnego sezamu. Praż je przez ok. 2 minuty na średnim ogniu. Przesyp je do moździerza i rozgnieć je tłuczkiem.
Pozostałe składniki ciasta przełóż do misy miksera i mieszaj je ok. 2 minuty aż będzie lekkie i kremowe, dodaj przygotowane nasiona sezamu. Ciasto przełóż do formy i piecz 35-40 minut lub do czasu gdy patyczek włożony w środek ciasta po wyjęciu będzie czysty. Ciasto wyjmij z piekarnika i odstaw do ostygnięcia na 10 minut, następnie wyłóż je na kratkę do całkowitego ostygnięcia.
Żeby zrobić lukier wymieszaj cukier puder z sokiem z limonki. Łyżką wyłóż lukier na ciasto, posyp skórką z limonki i nasionami sezamu.
Ciasto możesz przechowywać w nieprzewiewnym pojemniku do 5 dni.