Twarożek migdałowy
 
Składniki
  • 80 g migdałów bez łupinek (gotowych lub zblanszowanych i obranych)
  • 10 łyżek (90 g) mleka ryżowego)
  • 4 łyżeczki (20 g) soku z cytryny
  • sól (najlepiej himalajska)
  • świeżo zmielony pieprz
Przygotowanie
  1. Migdały zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia migdały, mleko, sok z cytryny miksujemy w blendrze na gładki twarożek, doprawiamy solą i pieprzem. Gotowe. Smakuje ze szczypiorkiem, pietruszką czy rzodkiewką.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 288 kcal Białka: 9.2 g Tłuszcze: 23.7 g Cukry: 9.5 g Wymienniki: 3.4 WW: 0.9 WBT: 2.5
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/dochleba/twarozek-migdalowy/