Surówka z boćwiny
 
Składniki
  • 30 g młodych liści mangoldu (bez łodyżek)
  • 70 g rzodkiewki
  • 1 łyżka (9 g) oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka (5 g) cytryny
  • pieprz i sól
Przygotowanie
  1. Liście buraka i rzodkiewkę drobno pokroić, połączyć. Wymieszać oliwę z oliwek z cytryną i doprawić solą i pieprzem. Polać przygotowanym sosem przygotowane wcześniej warzywa.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 85 kcal Białka: 1.2 g Tłuszcze: 8.1 g Cukry: 1.8 g Wymienniki: 1.0 WW: 0.2 WBT: 0.8
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/przystawki/surowka-z-bocwiny-1/