Galaretka pomarańczowa z bitą śmietaną i białą porzeczką
- 1 opakowanie galaretki pomarańczowej (71g)
- 50 g śmietany 36%
- 40 g porzeczek
- Zagotuj 500 ml wody.
- Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
- Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków lub słoiczków i pozostaw w lodówce do stężenia.
- Galaretkę udekoruj ubitą śmietaną i świeżymi owocami.
Porcje: 4 Kalorie: 79 kcal Białka: 1.7 g Tłuszcze: 3.1 g Cukry: 11.2 g Wymienniki: 1.4 WW: 1.1 WBT: 0.3
Recipe by 3mamcukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/galaretka-pomaranczowa/
3.5.3251