Galaretka pomarańczowa z bitą śmietaną i białą porzeczką
 
Składniki
  • 1 opakowanie galaretki pomarańczowej (71g)
  • 50 g śmietany 36%
  • 40 g porzeczek
Przygotowanie
Galaretka
  1. Zagotuj 500 ml wody.
  2. Wsyp zawartość opakowania do gorącej wody i wymieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Nie gotuj.
  3. Wystudzoną galaretkę wlej do pucharków lub słoiczków i pozostaw w lodówce do stężenia.
Podanie
  1. Galaretkę udekoruj ubitą śmietaną i świeżymi owocami.
Wartość odżywcza w 100g
Porcje: 4 Kalorie: 79 kcal Białka: 1.7 g Tłuszcze: 3.1 g Cukry: 11.2 g Wymienniki: 1.4 WW: 1.1 WBT: 0.3
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/desery/galaretka-pomaranczowa/