Indyk w sosie śmietanowym
 
Składniki
  • 400 g fileta z indyka
  • 300 g śmietany 18%
  • 100g cebuli
  • 2 ząbki (5g) czosnku
  • pęczek natki pietruszki
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz
Przygotowanie
  1. Indyka pokrój w kostkę i wrzuć na rozgrzaną patelnię.
  2. Po 3-4 minutach dodaj pokrojoną cebulę oraz czosnek. Podsmaż wszystko przez kolejne 6-7 minut. Następnie dodaj śmietanę, przypraw i duś całość przez 6-8 minut. 2 minuty przed końcem smażenia dodaj posiekaną pietruszkę. Podawaj z kaszą.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 173 kcal Białka: 13.7 g Tłuszcze: 11.9 g Cukry: 2.8 g Wymienniki: 1.9 WW: 0.3 WBT: 1.6
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/daniaglowne/indyk-w-sosie-smietanowym-z-kasza-jeczmienna/