Zupa pomidorowa z chorizo
 
Składniki
  • 750 ml bulionu
  • 2 puszki całych pomidorów z sokiem (800g)
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 80 g chorizo
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • oregano
Przygotowanie
  1. Rozgrzej oliwę w dużym garnku i dodaj pokrojone w kosteczkę chorizo. Smaż je aż będzie chrupiące. Wyjmij je z garnka i odstaw. Do pozostałego tłuszczu dodaj pozostałe składniki zupy, bulion, pomidory z sokiem i cukier. Gotuj przez ok. 20-30 minut. W tym czasie zupa się zredukuje i będzie dość gęsta. Dopraw ją solą i pieprzem a następnie zmiksuj ręcznym blenerem.
  2. Podawaj z przygotowanym chorizo.
Wartość odżywcza w 100g
Kalorie: 56 kcal Białka: 2.1 g Tłuszcze: 3.8 g Cukry: 3.4 g Wymienniki: 0.7 WW: 0.4 WBT: 0.3
Recipe by 3mam cukier at http://3mamcukier.pl/kuchnia/zupy/zupa-pomidorowa-z-chorizo/