mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

b2ap3_thumbnail_rice-1.png

Dzięki spostrzegawczości naszej znajomej dotarliśmy na ciekawą informację dotyczącą przyswajalności skrobi. Wpływ na nią ma sposób w jaki się przeprowadza jej obróbkę przed spożyciem oraz temperatura w jakiej ją spożywamy. Jak duży? Zobaczcie sami...

Przeczytano: 3557
Oceń ten wpis:
Dodane przez w w nauka

b2ap3_thumbnail_nightscout.jpg

Dużo piszemy o tym co się dzieje na świecie w świecie nauki i techniki związanej z CT1. Wcale nie trzeba jednak sięgać daleko żeby zobaczyć coś ciekawego. Trzech zdolnych, wytrwałych i utalentowanych gości, z których dwóch mieliśmy przyjemność poznać osobiście, uruchomiło bardzo ciekawą inicjatywę. Koniecznie przeczytajcie jaką...

Przeczytano: 4695
Oceń ten wpis:

Dodane przez w w nauka

b2ap3_thumbnail_The-Human-Trial-Filming.png

Większość osób dotkniętych CT1 już to słyszała "za 5-10 lat problem cukrzycy zniknie". Czemu więc kolejne pokolenia słyszą to samo? Lisa Hepner i Guy Mossman próbują odpowiedzieć na to pytanie w filmie dokumentalnym o próbach klinicznych Viacyte.

Przeczytano: 3344
Oceń ten wpis:

b2ap3_thumbnail_Faustman-Denise.jpgPorcja informacji od naszej ulubionej Pani doktor. Doktor Denise Faustman. Zapraszamy do lektury. Dziś wyjątkowo dużo tekstu ale sądzimy, że chętnie zapoznacie się z tym co ta wyjątkowa kobieta ma do powiedzenia. Jest to tłumaczenie wywiadu jaki ukazał się w na portalu diabetesincontrol.

Przeczytano: 5789
Oceń ten wpis:

Dodane przez w w u nas

b2ap3_thumbnail_DSC_6821_550.pngDziś nietypowo. Nie o gotowaniu czy nowinkach ze świata techno-cukrzycowego. Dziś będzie o zatrzymywaniu. Bynajmniej nie zatrzymywaniu bazy przed niskimi cukrami...

Przeczytano: 2424
Oceń ten wpis:

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (278)
desery (94)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się