mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Dodane przez w w nauka

b2ap3_thumbnail_openapsdiagram.png

Giganci medyczni w wieżach ze szkła i betonu ścigają się żeby wprowadzić na rynek sztuczną trzustkę. Mają procedury bezpieczeństwa, regulacje i różne ograniczenia a przede wszystkim wagony z dolarami do dyspozycji. Tymczasem ktoś kto ma już dużo wiedzy inżynierskiej i jeszcze więcej odwagi zrobił ten pierwszy krok sam. Mike Stebbins bo o nim mowa

Przeczytano: 2414
Oceń ten wpis:

b2ap3_thumbnail_cellnovo.jpg

Francuska firma Cellnovo połączyła siły z firmą TypeZero aby stworzyć sztuczną trzustkę dla pacjentów z cukrzycą typu 1. System jaki chcą te firmy wprowadzić na rynek będzie się opierał o CGM Dexcom, pompę bezdrenową Cellnovo oraz o algorytmy inControl opracowane przez firmę TypeZero.

Przeczytano: 2788
Oceń ten wpis:

Dodane przez w w nauka

b2ap3_thumbnail_libre.jpg

Czy system firmy Abbott FreeStyle Libre można zamienić w CGM? Jeśli jesteście ciekawi jak zamierza zrobić to pewien Norweg to zapraszamy do lektury posta.

Przeczytano: 2586
Oceń ten wpis:

Dodane przez w w nauka

b2ap3_thumbnail_HybridClosedLoopSystem.jpg

Według ostatnich doniesień prasowych do końca czerwca br. Medtronic dokona zgłoszenia PMA (Premarket Approval czyli zgłoszenie do FDA poprzedzające wprowadzenie produktu medycznego na rynek) systemu hybrydowej zamkniętej pętli do FDA.

Przeczytano: 2837
Oceń ten wpis:

Dodane przez w w nauka

 

b2ap3_thumbnail_viacyte.jpgJohnson&Johnson ogłosił niedawno zacieśnienie współpracy pomiędzy Viacyte a BetaLogics - firmami opracowującymi terapię cukrzycy za pomocą komórek macierzystych transformowanych w komórki beta trzustki.

Przeczytano: 2887
Oceń ten wpis:

Instagram

Kategorie

nauka (101)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (273)
desery (89)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się