mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Batony czekoladowo-orzechowe

Dodane przez w w desery
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 659
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_batonyczekoladowoorzechowe.pngBatony czekoladowo-orzechowe, bezglutenowe. Super batony, źródło omega 3 (chia, pestki dyni), krzemu (proso). Jeden baton o wadze ok 47 g ma 3,2 wymiennika, w tym 1,0 WW i 2,2 WBT. 100g ma 551 kcal.

Składniki na 11 batonów, 10 cm x 3 cm:

• 130 g orzechów brazylijskich

• 130 g orzechów laskowych (bez skórki)

• 65 g pestek dyni

• 40 g nasion chia

• 40 g czekolady 70%

• 25 g prosa ekspadowanego

• 15 g oleju kokosowego (rozpuszczonego)

• 75 g miodu (płynnego)

• 1,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego

 

Piekarnik nagrzej do 160°C. Orzechy i czekoladę drobno posiekaj. Foremkę, najlepiej z  wyciąganym dnem. posmaruj tłuszczem i wyłóż papierem do pieczenia.  Ja użyłam foremki prostokątnej do tarty 35cmx10cm. Wymieszaj dokładnie wszystkie składniki. Dobrze ugnieć, możesz użyć wałka kuchennego. Włóż do piekarnika i piecz przez 30-35 minut aż będzie lekko złote. Następnie schłódź. Pokrój na podłużne paski o szerokości 3-3,5 cm. Przechowuj w chłodnym miejscu.

 

Tabela wymienników

 b2ap3_thumbnail_batonyczekoladowoorzechowe_ww.png

 

Tabela produktu

 b2ap3_thumbnail_batonyczekoladowoorzechowe_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

 b2ap3_thumbnail_batonyczekoladowoorzechowe_cal.png

 

 

 

 

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość wtorek, 27 czerwiec 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (69)
podróże (31)
kuchnia (263)
desery (82)
zupy (18)
do chleba (15)
przystawki (15)
przekąski (14)
ludzie (2)
Blog (1)

Zaloguj się