mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Batony snickers raw

Dodane przez w w desery
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 767
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_batonysnickersraw.pngBatony snickers raw, bezglutenowe, bez pieczenia, słodycz z daktyli. Do szkoły, do pracy, do kawy. Baton o wadze 30 g ma 2 wymienniki, w tym 1,4 WW i 0,6WBT. 100g ma 392 kcal.

 

Składniki na formę 11x33 cm:

• 400 g pasty daktylowej

• 95 g masła orzechowego (zwróć uwagę, żeby nie było dosładzane, czy z dodatkowym tłuszczem)

2 łyżeczki ekstraktu waniliowego

• 15 g ryżu brązowego ekspadowanego

• 70 g orzechów ziemnych, prażonych, niesolonych

• 100 g czekolady 70%

 

Włóż do miski robota kuchennego lub malaksera pastę daktylową, masło orzechowe i ekstrakt waniliowy i zmiksuj na jednolitą masę. Do dużej misy przełóż zmiksowaną masę, ryż ekspadowany i orzechy, wymieszaj dokładnie. Przełóż przygotowaną masę do formy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Rozpuść czekoladę i wyłóż ją na przygotowaną w formie batony, rozprowadź, używając noża paletowego, gładko po powierzchni. Wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Kiedy czekolada zastygnie, wyjmij z formy i pokrój na paseczki 2 cm szerokości.
 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_batonysnickersraw_ww.png

 

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_batonysnickersraw_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_batonysnickersraw_cal.png

Inspiracja: Donna Hay

 

 

 

 

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: bezglutenowe daktyle

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość niedziela, 25 czerwiec 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (69)
podróże (31)
kuchnia (263)
desery (82)
zupy (18)
do chleba (15)
przystawki (15)
przekąski (14)
ludzie (2)
Blog (1)

Zaloguj się