mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Burger wołowy

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 6320
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_burgerwolowy.png

Burger wołowy z rostbefu według przepisu Jamiego Olivera - czasami człowiek ma ochotę na kawałek mięsa :-) Jeden burger o wadze ok. 130g ma 3,4 wymiennika, w tym 0,8 WW i 2,6 WBT.

Składniki:

• 400g rostbefu wołowego (zmielonego)

• 60g cebuli

• 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego

• 1 łyżka świeżo utartych nasion kolendry

• sól, pieprz

• 10g tartego parmezanu

• 20g musztardy dijon

• 1 jajko

• 40g tartej bułki

• 1/2 łyżeczki lubczyku

• 1 litr wody

• sól

• świeżo zmielony czarny pieprz

• 35g oleju słonecznikowego

 

Na małym ogniu podsmażyć na oliwie drobno pokrojoną cebulę, aż stanie się szklista i słodka. Doprawić mięso mielonym kminem, utartymi nasionami kolendry, solą i pieprzem. Dodać podsmażoną cebulę, musztardę, parmezanu jajko, 30g bułki tartej i wymieszać składniki. Kawałek pergaminu posypać pozostałą bułką tartą, położyć na niej uformowane burgery i schłodzić przez godzinę w lodówce, żeby były zwarte. Smażyć burgery z obu stron na oleju. 


Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_burgerwolowy2_cal.png 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_burgerwolowy2_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_burgerwolowy3_cal.png

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość sobota, 25 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
przekąski (15)
przystawki (15)
do chleba (15)
ludzie (3)

Zaloguj się