mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Cantucci kasztanowe

Dodane przez w w desery
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1604
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

 b2ap3_thumbnail_cantuccikasztanowe.pngCantucci kasztanowe, na mące kasztanowej - jedno ciasteczko ma ok. 1,4 wymiennika, w tym 0,9 WW i 0,5 WBT. Do kawy, i nie tylko, idealne.

Składniki:

• 3 jajka

• 100 g cukru trzcinowego

• 35 g cukru kokosowego

• 200 g mąki kasztanowej

• 150 g mąki orkiszowej

• 30 g mleka ryżowego

• 1 łyżeczka suszonych drożdży

• 200 g migdałów blanszowanych

• 100 g czekolady 70%

 

Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 175°C. Jajka i cukier ubij na gęsty krem. Osobno przesiej suche składniki. Do ubitej masy jajecznej dodaj sypkie produkty i mleko. Na koniec migdały oraz czekoladę, równomiernie rozprowadź je w cieście. Z ciasta uformuj dwa podłużne, wąskie bochenki. Piecz 25 minut. Lekko ostudzone pokrój na ukos ostrym nożem na ciastka grubości ok. 1,5 cm. Rozłożyć na blaszce i piecz dodatkowe 5-10 minut - w połowie pieczenia obracając ciasteczka 'spodem na wierzch' by równomiernie się zarumieniły. Ostudzić na kuchennej kratce.

 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_cantuccikasztanowe_ww.png

 

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_cantuccikasztanowe_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_cantuccikasztanowe_cal.png

Inspiracja: http://cioccolatogatto.blox.pl/ z moimi zmianami cukru

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: mąka kasztanowa migdały

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość niedziela, 20 sierpień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (70)
podróże (32)
kuchnia (269)
desery (85)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (2)
Blog (1)

Zaloguj się