mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Dynia makaronowa z haloumi

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1574
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_dyniamakaronowazhaloumi.pngDynia makaronowa w roli spaghetti sprawdza się w tym wydaniu nadzwyczaj dobrze. To danie jest naprawdę smaczne. Porcja o wadze 130 g ma 2,5 wymienniki, w tym 0,7 WW i 1,8 WBT. 100 g ma 61 kcal.

Składniki na 1-2:

• 200 g dyni upieczonej dyni makaronowej

• 20 g sera haloumi

• 20 g parmezanu

• 20 g oleju rydzowego

• świeżo zmielony czarny pieprz

 

Rozgrzej piekarnik do 200°C. Dynię przekrój na pół i włóż do rozgrzanego piekarnika. Piecz 45-60 minut. Parmezan zetrzyj na tarce. Pod koniec pieczenia dyni przygotuj haloumi. Pokrój go w drobną kostkę o obsmaż na suchej patelni. Upieczoną dynię wyjmij z piekarnika. Przy pomocy łyżki wyjmij pestki a następnie widelcem lub łyżką wyjmij miąższ skrobiąc wnętrze dyni. Dynia powinna przyjmować formę nitek zbliżonych do spaghetti. Miąższ wymieszaj z olejem i większością parmezanu. Parmezan nadaje dyni smaku i w moim odczuciu sól w ogóle nie jest potrzebna. Tak przygotowany "makaron" posyp pozostałym parmezanem i haloumi (to dla fanów boczku :-). Przypraw pieprzem. Podawaj na ciepłych talerzach. Smacznego :-)

 

Tabela wymienników

 b2ap3_thumbnail_dyniamakaronowazhaloumi_ww.png

 

Tabela produktu

 b2ap3_thumbnail_dyniamakaronowazhaloumi_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

 b2ap3_thumbnail_dyniamakaronowazhaloumi_cal.png

 

 

 

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: bezglutenowe dynia haloumi

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość środa, 20 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się