mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Dżem rabarbarowy

Dodane przez w w desery
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1809
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_dzemrabarbarowy.pngMożna jeść sam. Ale jest też idealnym dodatkiem do niejednego ciasta czy naleśników. Porcja o wadze 25 g ma 0,9 WW. 100g ma 149 kcal.

 

Składniki:

• 500 g rabarbaru

• 200 g cukru

 

Rabarbar pokrój na małe kawałki. Włóż do garnka, dosyp cukier, smaż na wolnym ogniu do momentu, aż rabarbar się rozpadnie i będzie miękki. 

 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_dzemrabarbarowy_ww.png

 

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_dzemrabarbarowy_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_dzemrabarbarowy_cal.png

 

 

Oceń ten wpis:
0
Oznaczone w: rabarbar

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość środa, 20 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się