mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Fasolowe brownie

Dodane przez w w desery
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 5455
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_fasolowebrownie_n2.png

Dla cukrzyków oczywiście, w tym dla tych, którzy mają celiaklię i unikają glutenu. Zero glutenu! Porcja tego ciasta o wadze ok. 50g ma 2,5 wymiennika.

Składniki:
• 200g fasoli adzuki (suchy produkt)

4 jajka

2 łyżki oliwy (18g)

1 łyżka ekstraktu wanilii

200 g cukru trzcinowego nierafinowanego

• 5 łyżek kakao (12g)

• 1 łyżeczka wodorowinianu potasu (5g)

• 1/2 łyżeczki sody (2,5g)

• 1/4 łyżeczki soli

• 16 połówek orzechów włoskich (40g)

Fasolę namaczamy na noc. Podwoi swoją objętość do 400g. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Kwadratową formę (ja użyłam 25cm x 25 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wszystkie składniki poza orzechami przekładamy do blendera i miksujemy aż masa będzie gładka. Wylewamy masę do przygotowanej formy i kładziemy na wierzch połówki orzechów. Pieczemy przez 25 - 30 minut, aż patyczek po włożeniu będzie suchy.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_fasolowebrownie_ww_20140103-222005_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_fasolowebrownie_tab_20140103-221902_1.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_fasolowebrownie_cal.png

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość wtorek, 17 październik 2017

Instagram

Kategorie

nauka (101)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (273)
desery (89)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się