mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Frytki z dyni piżmowej

Dodane przez w w przystawki
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 5172
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_frytkizdyni.pngFrytki z dyni piżmowej są przepyszne - porcja o wadze 70g ma 1,8 wymiennika, w tym 0,9 WW i 0,9 WBT. 100g dania ma 177 kcal. Możliwości podania jest wiele, jako osobne dania lub jako przystawka do obiadu.

Składniki:

• 300g dyni piżmowej

• 15g oleju kokosowego (lub inny olej)

• świeżo zmielony pieprz

 

Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 stopni. Dynię (jej węższą podłużną część, bez gniazda nasiennego) pokrój w grube plastry, a następnie w spore frytki. Odrzuć skrajne kawałki. Frytki wrzuć do miski, wlej rozgrzany olej kokosowy, dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj dłońmi. Ułóż frytki na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika na ok. 15-20 minut.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_frytkizdyni_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_frytkizdyni_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_frytkizdyni_cal.png

 

 

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość poniedziałek, 18 grudzień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (278)
desery (94)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się