mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Kasza gryczana

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 4718
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_kaszagryczana_n2.png

Wiele osób, w tym dzieci lubi kaszę gryczaną i teraz kolej na nią. Wcześniej pojawiła się już kasza jęczmiennajaglana i pęczak. Porcja kaszy o wadze 80g kaszy gryczanej ma 2,3 wymiennika, w tym 2,0 WW i 0,3 WBT.

Składniki:

• 100g kaszy gryczanej

200ml wody

sól

Kaszę płuczemy. Zagotowujemy wodę, solimy i wsypujemy kaszę (wody powinno być dwa razy więcej niż kaszy) i zmniejszamy ogień na minimalny. Gotujemy pod przykryciem nie mieszając, aż do całkowitego wchłonięcia (ok. 15 minut). Ze 100g suchego produktu otrzymujemy ok. 250g ugotowanej kaszy.

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_kaszagryczana_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_kaszagryczana_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_kaszagryczana_cal.png

Kaszy gryczanej używamy jako dodatek do dań. Zuzia bardzo ją lubi.Puszcza oczko

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: kasza gryczana

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość piątek, 22 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się