mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Klopsiki jaglane z łososiem

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 5574
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_Klopsikijaglanezlososiem.png

Jeden klopsik o wadze ok. 50g ma 1,2 wymiennika, w tym 0,5 WW i 0,7 WBT.

Składniki:

150g ugotowanej kaszy jaglanej

150g surowego łososia

1 jajko

15g lnu mielonego odtłuszczonego

sól (najlepiej himalajska)

• pieprz

Kaszę ugotować wg przepisu Kasza jaglana rozgrzewająca, ostudzić. Łososia drobno posiekać. Połączyć wszystkie składniki. Uformować klopsiki i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury  180° C (z termoobiegiem) przez 15-17 minut. Można podawać z sosem z jogurtu z dodatkiem cytryny i majeranku, kiszonym ogórkiem i co komu przyjdzie do głowy. Są pyszne i syte.

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_klopsikijaglane_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_klopsikijaglane_tab.png

 

Kaloryczność w 100g potrawy

b2ap3_thumbnail_klopsikijaglane_cal.png

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość piątek, 22 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się