mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Kotleciki z indyka z gomashio

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 3617
  • 1 komentarz
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_kotletzindykazgomashio_n_20131113-233356_1.png

Kotleciki z indyka mojego pomysłu. Jestem z nich dumna bo 100g ma 1,7 wymiennika.

Składniki na 6 porcji:

• zmielona pierś z indyka - 500g

• jajko - 1 sztuka

• otręby orkiszowe - 30g, w tym 15g na panierkę

• gomashio - 2,5g

• pieprz do smaku

• oliwa z oliwek z drugiego tłoczenia (do smażenia) - 1 łyżka

Wszystkie składniki wymieszałam, uformowałam kotleciki i obtoczyłam w otrębach orkiszowych. Smażyłam na łyżce oliwy, jak zabrakło podlałam wodą.

Gomashio zawiera w sobie sezam i sól morską dlatego dodatkowo nie dodawałam soli.

 

Tabela potrawy

b2ap3_thumbnail_kotletzindykazgomashio_tab_20131113-233931_1.png

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_kotletzindykazgomashio_ww.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_kotletzindykazgomashio_cal.png 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Agnieszka sobota, 09 luty 2013

    super, świetnia prezentacja w tabeli, jak zawsze Bożenka perfekcyjnie, :) klasa;)

Zostaw komentarz

Gość piątek, 24 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
przystawki (15)
do chleba (15)
przekąski (15)
ludzie (3)

Zaloguj się