mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Mufinki z pesto

Dodane przez w w przekąski
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 5830
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_mufinkizpesto.png

Jedna mufinka to ok. 4,5 wymiennika. Wytrawne, idealne nie tylko na piknik. Na mistrzostwa świata w piłce nożnej również, z mokrym dodatkiem...hmmm. Pyyyyyyycha.

Składniki na 12 sztuk:

• 300g mąki orkiszowej

• 2 łyżeczki proszku do pieczenia

• 2 jajka

• 100g oliwy (ja użyłam oleju z pestek winogron)

• 250g ricotty

• 50 ml mleka ryżowego

• 50g pikantnego salami lub chorizo lub kiełbaski bolońskiej

• 50g żurawiny

• 50g suszonych pomidorów w oleju

• 100g pesto rosso (lub o'ro)

• sól, pieprz

• czarnuszka

Piekarnik nagrzewamy do 175°C (termoobieg). Mąkę przesiewamy i mieszamy z proszkiem do pieczenia. W osobnym naczyniu mieszamy jajka, oliwę, ricottę, mleko. Dodajemy pesto, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Łączymy obie masy. Do ciasta dodajemy pokrojone w cienkie paseczki salami, pokrojone suszone pomidory oraz żurawinę. Ciasto wykładamy do papilotów w formie na mufinki. Pieczemy ok. 30 minut.

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_mufinkizpesto_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_mufinkizpesto_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_mufinkizpesto_cal.png

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość poniedziałek, 18 grudzień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (278)
desery (94)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się