mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Naleśniki z kaszy jaglanej

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 7197
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_nalesnikizjaglanej_n2.png

Naleśniki z kaszy jaglanej. Jeden naleśnik (ok. 60g) ma ok. 3 wymienników. Jak kasza jaglana to inspiracja ze SMAKOTERAPII :-)

Składniki:

• 150g ugotowanej kaszy jaglanej,

• 1 jajko,

• 200g mleka ryżowego,

• 100g skrobii ziemniaczanej,

• 4 łyżki (36g) oleju.

Kaszę zmiksować z mlekiem, skrobią kukurydzianą, jajiem i olejem. Masa powinna być gładka, nieco gęściejsza od takiej na naleśniki. Patelnię posmarować tłuszczem (pędzelkiem) tylko przed pierwszym naleśnikiem. Z tej  porcji smażę 6 naleśników na dużej 25 cm patelnii. W przypadku innej wielkości patelni warto skorzystać z tabeli wymienników, która wymienniki ma przeliczone na gramy.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_nalesnikizjaglanej_ww_20140106-131719_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_nalesnikizjaglanej_tab_20140106-131729_1.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_nalesnikizjaglanej_cal.png

 

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość poniedziałek, 18 grudzień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (278)
desery (94)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się