mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pasta jajeczna

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 2488
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_pastajajeczna.pngIdealny dodatek na kanapkę. Porcja o wadze 17 g ma 0,5 wymiennika, w tym 0,2 WW i 0,3 WBT. 100g ma 215 kcal.

 Składniki:

4 jajka

45 g majonezu (dałam bezglutenowy)

25 g śmietany 18%

sól

• świeżo zmielony czarny pieprz

 

Jajka ugotuj na twardo (ok.  6 minut od zawrzenia wody). Obierz je i zetrzyj na tarce (możesz też drobno posiekać). Dodaj majonez, śmietanę, dopraw solą i pieprzem, wymieszaj.

 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_pastajajeczna_ww.png

 

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_pastajajeczna_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_pastajajeczna_cal.png

 

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość środa, 20 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się