mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pasta z bobu

Dodane przez w w do chleba
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 6289
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_pastazbobu_n2.png

Pasta z bobu - samo zdrowie od Jadłonomii. Porcja na kanapkę, 15g, ma 0,3 wymiennika.

Składniki:

• 200g bobu, ugotowanego i obranego (potrzeba ok. 350g w łupince),

2 łyżki (10g) soku z cytryny,

4 łyżki (4g) mięty,

2 łyżki (3g) posiekanego koperku

2 łyżki (18g) oliwy z oliwek

ząbek czosnku (5g)

  sól (najlepiej himalajska) i pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki włożyć do naczynia blendera i zmiksować na pastę. Spróbować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Można przechowywać w szczelnym pojemniku w lodówce do tygodnia. 

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_pastazbobu_ww_20140104-224454_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_pastazbobu_tab_20140104-224504_1.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_pastazbobu_cal.png

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: bezglutenowe bób

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość środa, 20 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się