mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych śliwek

Dodane przez w w do chleba
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 6795
  • 1 komentarz
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_pastazsoczewicyisliwki_n2.png

Pasta z czerwonej soczewicy i suszonych śliwek. Porcja na 1 kanapkę to 0,4 wymiennika.

Skadniki:

• 2 szkanki wrzątku

tymianek

majeranek

100g suszonych śliwek bez pestek

50g zmielonych orzechów włoskich

• 9g (łyżeczka) masła

• 9g (łyżeczka) oliwy z oliwek

150g czerwonej soczewicy

kurkuma

oregano

cząber górski

• 5g (łyżeczka) sosu sojowego

estragon

Zagotować wodę, dodać tymianek, majeranek i śliwki. Dodać następnie masło, oliwę z oliwek, soczewicę i kurkumę oraz oregano, cząber, estragon i sos sojowy. Gotować pod przykryciem do chwili, kiedy soczewica będzie miękka. Do ugotowanej soczewicy dodać orzechy i zmiksować.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_pastazsoczewicyisliwek_ww_20140109-195353_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_pastazsoczewicyisliwek_tab_20140109-195403_1.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_pastazsoczewicyisliwek_cal.png

Przepis na tą pastę otrzymałam od Pani Bożeny Olszowskiej.

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Renata środa, 12 kwiecień 2017

    Tłuszcze warto dodawać do potrawy dopiero po schłodzeniu - podgrzewanie tłuszczy powoduje, że zawarte w nich kwasy nienasycone utleniają się i tym samym stają się toksyczne dla naszego organizmu (wolne rodniki). Jedynie olej kokosowy można poddawać obróbce termicznej, bo zawiera około 95% kwasów nasyconych. Pozdrawiam

Zostaw komentarz

Gość wtorek, 21 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (275)
desery (91)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się