mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pasta z indyka i awokado

Dodane przez w w do chleba
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 6485
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_pastazindykaiawokado_n2.png

Pasta z indyka i awokado jest dobrym pomysłem na kanapkę. Udało mi się przekonać do niej Zuzię jak już ustaliłyśmy, że kanapek nie należy oceniać po kolorze. Puszcza oczko Porcja na kanapkę (15g) to 0,3 wymiennika.

Składniki:

200g indyka (ja biorę część z przepisu: Pieczona pierś z indyka)

150g awokado

10g limonki

2g posiekanej kolendry

36g oliwy extra virgin

 

Indyka kroimy na kawałki. Wszystkie składniki miksujemy w blenderze na gładką masę. Można go oczywiście pomiąć. Nie wpływa to na przeliczenie wymienników.  

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_Pasta-z-indyka-i-awokado_ww_20140115-233743_1.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_Pasta-z-indyka-i-awokado_tab_20140115-233807_1.png

 

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_Pasta-z-indyka-i-awokado_cal_20140115-233753_1.png

 

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: awokado bezglutenowe

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość sobota, 21 październik 2017

Instagram

Kategorie

nauka (101)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (273)
desery (89)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się