mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pasta z makreli

Dodane przez w w do chleba
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1555
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_pastazmakreli.pngPasta z makreli i twarogu - klasyka. Idealna do chleba. Porcja o wadze 40 g ma 1,1 wymiennika, w tym 0,4 WW i 0,7 WBT. 100 g ma 218 kcal.

Składniki:

• 200 g twarogu półtłustego

• 150 g makreli wędzonej (bez ości i skóry)

• 30 g majonezu

• 5 g chrzanu (ze słoiczka)

• sól i świeżo zmielony czarny pieprz

• posiekana pietruszka



Twaróg przekręć przez maszynkę lub przetrzyj przez praskę. Dodaj majonez oraz makrelę. Całość doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj. Dodać posiekaną pietruszkę.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_pastazmakreli_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_pastazmakreli_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_pastazmakreli_cal.png

 

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 23 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się