mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pęczotto ze szpinakiem i indykiem

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 5285
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_peczottozindykiem.pngRissotto z kaszy pęczak, czyli pęczotto ze szpinakiem i indykiem - porcja o wadze 180g ma 5 wymienników, w tym 3,5 WW i 1,5 WBT. Pycha. Przepis zaczerpnięty z programu Dwóch łakomych Włochów 2.


Składniki:

• 150g pęczaku

• 150g mielonej piersi z indyka

• 90g szpinaku

• 60g cebuli

• 3 łyżki (27g) oliwy extra vergine

• 650ml bulionu warzywnego

• 2 łyżki posiekanej natki pietruszki

• sól i świeżo zmielony pieprz

 
Bulion cały czas trzymamy na ogniu, żeby był ciepły podczas dodawania go potrawy. Cebulę obrać i drobno posiekać, szpinak umyć, osączyć i grubo pokroić. W dużym garnku rozgrzać 18g (2 łyżki) oliwy, wrzucić cebulę i mieszając smażyć, aż się zeszkli. Wrzucić indyka i smażyć mieszając, aż mięso się zrumieni. Wsypać pęczak, zamieszać i smażyć 2 minuty. Wlać chochlę bulionu i gotować mieszając, aż cały płyn się wchłonie. Wlać kolejną chochlę bulionu i powtarzać, aż pęczak będzie miękki, ok. 30 minut. Wrzucić szpinak, zamieszać i gotować jeszcze 2 minuty. Wmieszać resztę oliwy, zdjąć z ognia, doprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na talerze, posypać natką i od razu podawać.

 

Tabela wymienników:

b2ap3_thumbnail_peczottozindykiem_ww.png

 

Tabela produktu:

b2ap3_thumbnail_peczottozindykiem_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

b2ap3_thumbnail_peczottozindykiem_cal.png

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: pęczak szpinak

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość piątek, 22 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się