mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pieczone jabłko

Dodane przez w w przystawki
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 5894
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_pieczonejablko_n2.png

Pieczone jabłko można traktować jako odrębny posiłek, może być deserem, samo lub z dodatkiem dżemu, konfitury lub marmolady lub może też stanowić dodatek do mięsa. 100g upieczonego jabłka ma 1,2 wymiennika, w tym 1,1 WW i 0,1 WBT. Dobrze jest wybrać gatunek, który będzie kwaskowaty, nie rozpadnie się ale będzie wystarczająco miękkie. Ja użyłam szarej renety.

Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Jabłko myjemy, wydrążamy z nasion i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut.

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_pieczonejabko_ww.png

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_pieczonejabko_tab.png

 

Kaloryczność produktu w 100g

b2ap3_thumbnail_pieczonejabko_cal.png

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: bezglutenowe jabłka

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 23 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się