mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Płat pstrąga w panierce

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 4769
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_patpstragawpanierce_n.png

Prosty przepis, często go używam, więc chętnie go dodam do kalkulatora wymienników. Przy następnym obiedzie będzie mi łatwiej przeliczać. Cieszę się z tego jak dziecko. Porcja pysznej rybki o wadze 130g (po usmażeniu oczywiście) ma 3,5 wymiennika, w tym 0,8 WW i 2,7 WBT.

Składniki:

• filet pstrąga (płat bez skóry) - 500g

jajko - 1 sztuka

bułka tarta - 45g

  olej do smażenia - 3 łyżki

Z płata pstrąga wyciągamy ości, obtaczamy w jajku i bułce tartej i smażymy na rumiano. Waga podana tutaj z uwagi na prostotę przepisu nie ma istotnego znaczenia w końcowym przeliczaniu wymienników jeżeli oczywiście zachowamy umiar w panierce i tłuszczu.

 

Tabela wymienników

b2ap3_thumbnail_platpstragawpanierce_ww.png

 

Tabela produktu

b2ap3_thumbnail_platpstragawpanierce_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

b2ap3_thumbnail_platpstragawpanierce_cal.png

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 23 listopad 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (276)
desery (92)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się