mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Pulpety gotowane

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 2099
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_pulpetygotowane.pngPulpety gotowane w wywarze z mięsa drobiowego. My zjedliśmy je z opiekanymi w rozmarynie ziemniakami i smażoną młodą kapustą. Było pyszne :-) Jeden o wadze 45 g ma 0,6 wymiennika, w tym 0,1 WW i 0,5 WBT. 100g ma 115 kcal.

 

Składniki na pulpety:

• 1/2 kg mięsa mielonego drobiowego

• 1 jajko

• 20 g bułki tartej 

• sól i świeżo zmielony czarny pieprz, zioła

 

Składniki na wywar:

• 3-4 marchewki

• 2 pietruszki

• 1/2 selera

• sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie

 

Przygotuj wywar. Do gotującej się wody wrzuć oczyszczone i pokrojone warzywa. Gotuj ok. 30 minut.

Przygotuj pulpety. Do zmielonego mięsa dodaj jajo, bułkę tartą, przypraw i wymieszaj dokładnie.  Formuj pulpeciki, każdy o wadze ok 50 g. Wrzuć je do przygotowanego wywaru na 30 minut. Gotowe.

 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_pulpetygotowane_ww.png

 

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_pulpetygotowane_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_pulpetygotowane_cal.png

 

 

 

Oceń ten wpis:
0

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość niedziela, 22 październik 2017

Instagram

Kategorie

nauka (101)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (273)
desery (89)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się