mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Śmietana

Dodane przez w w kuchnia
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 4206
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_emkowyna.png

Kiedy napisałam o moich doświadczeniach z cukrem "waniliowym", ktoś stwierdził, że po lekturze tej książki nic już nie będzie takie same. Racja...

Popatrzyłam na śmietanę, której używa..łam do tej pory - 18% śmietany do zupy z Piątnicy. No pyszna. A w składzie: skrobia modyfikowana z kukurydzy, pektyna, mączka chleba świętojańskiego, guma guar. No może można by to i zjeść, ale pytanie czy jest taka potrzeba. No cóż, nie ja pierwsza dokonałam tego "odkrycia", ale zauważyłam, że każdy kto je robi, jest równie zdziwiony.

Jaka byłam szczęśliwa jak udało mi się znaleźć śmietanę, gdzie były tylko 2 składniki: mleko krowie (składniki pochodzące z upraw ekologicznych, objęte certfikatem kontroli PL-03-002779/12/00), szlachetne szczepy bakterii.  Producentem jest OSM Łemkowyna. We Wrocławiu można ją kupić w Epi i w Sudetii.

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość poniedziałek, 18 grudzień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (278)
desery (94)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się