mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Surówka z fenkułu i natki pietruszki

Dodane przez w w przystawki
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 4586
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_surwkazfenkuluipietruszki.pngSurówka z fenkułu i natki pietruszki jest smaczna i bardzo świeża. To idealny dodatek do obiadu, nawet dla tych, którzy nie lubią fenkułu - bo polubią. 85g sałatki ma 2,0 wymienniki, w tym 1,4 WW i 0,6 WBT. 100g ma 138 kcal. Przepis za DONNA HAY - SZYBKO, ŚWIEŻO, PROSTO.

Składniki:

• 150 g fenkułu (kopru włoskiego),

• 10 g pietruszki,

• 30 g majonezu,

• 1 łyżka soku z cytryny,

• 1 łyżka wody.

 

Wymieszaj fenkuł z natką. Połącz majonez z sokiem z cytryny oraz wodą i tak przyrządzonym dressingiem polej fenkuły. Podawaj ze Sznycel z kurczaka.

 

Tabela wymienników

 b2ap3_thumbnail_surwkazfenkuluipietruszki_ww.png

 

Tabela produktu

 b2ap3_thumbnail_surwkazfenkuluipietruszki_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu

 b2ap3_thumbnail_surwkazfenkuluipietruszki_cal.png

 

 

 

 

 

Oceń ten wpis:
0
Oznaczone w: fenkuł

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 18 styczeń 2018

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (283)
desery (98)
zupy (19)
przekąski (16)
do chleba (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się