mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Sznycel z kurczaka

Dodane przez w w dania główne
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 4593
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_sznycelzkurczaka.png
Panierka delikatna i chrupiąca a mięso delikatne i miękkie. Jeden sznycel o wadze ok. 85 g ma 2,3 wymiennika, w tym 0,9 WW i 1,4 WBT. Przepis za DONNĄ HAY. 100g ma 202 kcal.

Składniki na 2-3 porcje:

• 300 g piersi z kurczaka, przekrojonych poziomo

• 35 g masła

• 75 g chleba żytniego, jasnego (bez skórki)

• 1 jajko

• 2 łyżeczki listków tymianku

• sól (himalajska)

• grubo zmielony czarny pieprz



Włóż pieczywo, 5g masła, tymianek, sól i pieprz do misy malaksera i miksuj krótkimi zrywami do chwili, gdy w masie będą wyczuwalne grube okruszki. Mięso obłóż je okruchami. Mięso smaż na pozostałym maśle, aż mięso nie będzie surowe a okruszki si przyrumienią. Można podawać z surówką z fenkułu i natki pietruszki oraz klinami cytryny - pasuje smakowicie.

 

Tabela wymienników

 
b2ap3_thumbnail_sznycelzkurczaka_tab.png

 

Tabela produktu

 
b2ap3_thumbnail_sznycelzkurczaka_ww.png

 

Kaloryczność w 100g potrawy

 
b2ap3_thumbnail_sznycelzkurczaka_cal.png

 

 

 

 

Oceń ten wpis:
0

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość czwartek, 18 styczeń 2018

Instagram

Kategorie

nauka (102)
u nas (71)
podróże (36)
kuchnia (283)
desery (98)
zupy (19)
przekąski (16)
do chleba (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się