mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Tost z awokado i jajkiem na miękko

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1924
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_tostzawokado.pngCiepły chleb tostowy, delikatne awokado, płynne żółtko, chrupiące chia, sezam i kumin to idealny zestaw na śniadanie, który ma 2,1 wymiennika, w tym 1,1 WW i 1,0 WBT. 100g ma 179 kcal.

Składniki:

• 2 kromki chleba tostowego

• 1/2 awokado

• 1 jajko

• nasiona białego chia

• nasiona sezamu

• nasiona kuminu

• sól i świeżo zmielony pieprz

 

Jajko włóż do wrzącej wody i gotuj przez 6-7 minut. Tost opiecz w tosterze. Nałóż na niego rozgniecione awokado i połowę jajka. Nasiona chia, sezamu, kuminu, sól i pieprz wymieszaj w miseczce. Posyp awokado. Możesz dodać listki mięty i skórkę z limonki. Smacznego :-)

 

Tabela wymienników:

b2ap3_thumbnail_tostzawokado_ww.png

Tabela produktu:

b2ap3_thumbnail_tostzawokado_tab.png

Kaloryczność w 100g produktu:

b2ap3_thumbnail_tostzawokado_cal.png

Inspiracja: Donna Hay

 

 

 

Oceń ten wpis:
0

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość wtorek, 17 październik 2017

Instagram

Kategorie

nauka (101)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (273)
desery (89)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się