mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Tost z awokado i serami

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1640
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_tostzawokadoiserami.pngCiepły chleb tostowy, delikatne awokado, dodający charakteru cheddar i łagodności caciocavallo - idealne na śniadanie lub kolację. Tost o wadze 108 g ma 2,6 wymiennika, w tym 1,1 WW i 1,5 WBT. 100g ma 177 kcal.

Składniki:

• 2 kromki chleba tostowego

• 40 g awokado

• 15 g cheddara

• 20 g caciocavallo

• 10 g masła

• sól i świeżo zmielony pieprz

 

Zewnętrzne strony chleba posmaruj masłem. Awokado pokrój na plastry. Na tosta połóż warstwę sera caciocavallo. Na to plastry awokado - dopraw je solą i pieprzem - i przykryj je serem cheddar i drugim tostem. Smaż na średnio rozgrzanej patelni po 2-3 minuty z każdej strony aż tosty będą złociste a sery roztopione. Smacznego :-)

 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_tostzawokadoiserami_ww.png

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_tostzawokadoiserami_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_tostzawokadoiserami_cal.png

Inspiracja: Donna Hay

 

Oceń ten wpis:
Oznaczone w: awokado

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość wtorek, 17 październik 2017

Instagram

Kategorie

nauka (101)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (273)
desery (89)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się