mam cukier

  • Start
    Start Tutaj znajdziesz wszystkie wpisy dostępne na stronie.
  • Kategorie
    Kategorie Wyświetla listę kategorii tego bloga.
  • Tagi
    Tagi Wyświetla listę słów kluczowych, które zostały wykorzystane na blogu.
  • Archiwum
    Archiwum Zawiera listę wpisów, które zostały utworzone wcześniej.
  • Login
    Login Formularz logowania

Tost z wędzonym pstrągiem i jajecznicą z mascarpone

Dodane przez w w śniadaniowo
  • Rozmiar czcionki: Większa Mniejsza
  • Przeczytano: 1350
  • 0 komentarze
  • Subskrybuj zmiany
  • Drukuj

b2ap3_thumbnail_tostzpstrgiem.pngCiepły chleb tostowy, delikatna jajecznica i wędzony pstrąg to idealny zestaw śniadaniowy, który ma 3,5 wymiennika, w tym 1,2 WW i 2,3 WBT. 100g ma 248 kcal.

Składniki na 3 tosty:

• 3 kromki chleba tostowego

• 2 jajka

• 90 g mascarpone

• 60 g wędzonego pstrąga

• 10 g masła

• sól i świeżo zmielony pieprz

 

Włóż do miski jajka, mascarpone, sól i pieprz, dobrze wymieszaj. Rozpuść masło na rozgrzanej patelni. Wlej przygotowane składniki i smaż, nie mieszając, przez ok. 30 sekund lub gdy zacznie gęstnieć. Używając drewnianej łyżki, delikatnie mieszaj jajka aż będą usmażone. Połóż ciepłą jeszcze jajecznicę na podpieczony tost. Nałóż na nią wędzonego pstrąga, udekoruj ziołami i dopraw solą i pieprzem. Smacznego :-)

 

Tabela wymienników:

 b2ap3_thumbnail_tostzpstrgiem_tww.png

 

Tabela produktu:

 b2ap3_thumbnail_tostzpstrgiem_tab.png

 

Kaloryczność w 100g produktu:

 b2ap3_thumbnail_tostzpstrgiem_cal.png

Inspiracja: Donna Hay

 

 

Oceń ten wpis:

Komentarze

  • Umieść swój komentarz jako pierwszy!

Zostaw komentarz

Gość środa, 20 wrzesień 2017

Instagram

Kategorie

nauka (100)
u nas (71)
podróże (33)
kuchnia (270)
desery (86)
zupy (19)
do chleba (15)
przekąski (15)
przystawki (15)
ludzie (3)

Zaloguj się